پوشش نورگیر ساختمان و انواع آن

انواع پوشش نورگیر ساختمان

انتخاب بین مدل های مختلف بسته به نیاز شما، محیط ساختمان، فضای آزاد در پشت بام و برخی عوامل دیگر خواهد بود. طبق تحقیقات انجام شده توسط موسسه VELUX America، ساختمان هایی که علاوه بر پنجره عمودی از پوشش نورگیر ساختمان سقفی نیز استفاده می کنند،‌ از نظر مصرف انرژی بهینه تر عمل می کنند. مزایای مختلفی را برای استفاده از این پوشش نورگیر ساختمان می توان برشمرد. برای مثال پوشش نورگیر ساختمان سقفی حدود 3 برابر نور بیشتری را از پنجره های افقی (با اندازه یکسان) وارد ساختمان می کند که این امر به صرفه جویی در مصرف انرژی منجر خواهد شد. همین امر از سوی دیگر تاثیر چشمگیری در زیبایی بصری و روشنایی محیط ساختمان نیز خواهد داشت.

نورگیر ثابت
نورگیر ثابت

علاوه بر این، در برخی موارد نیز دیده شده است که صاحبان ساختمان بنا به دلایل امنیتی ترجیح می دهند که پنجره های کمتری روی دیوارها داشته باشند. بنابراین این افراد برای تامین نور طبیعی در خانه باید از پوشش نورگیر ساختمان که در سقف نصب می شود استفاده کنند. در ادامه این متن قصد داریم برخی از انواع مختلف پوشش نورگیر ساختمان که در سقف به کار برده می شوند را به شما معرفی کنیم.

۱. پوشش نورگیر ثابت

این نوع نورگیر سقفی یکی از محبوب ترین ها است. همانطور که از نام پوشش نورگیر ساختمان ثابت نیز مشخص است، این مدل ثابت بوده و امکان باز شدن برای جابجایی و تهویه هوا را ندارند. از پوشش نورگیر ساختمانثابت عموماً برای راه پله ها و یا برخی اتاق های زیر شیروانی استفاده می شود. حدود 90 درصد اجناس به کار گرفته شده برای ساخت آن ها شامل شیشه می شود و جنس چهارچوب آن نیز از آلومینیوم و یا استیل است.

 

۲. نورگیر تهویه ­ای

این مدل نورگیر سقفی کمی پیچیده تر است و کاربردهای مختلفی می تواند داشته باشد. از این مدل عموماً در آشپزخانه و یا سرویس های بهداشتی و حمام استفاده می شود. چراکه در این مکان ها تهویه هوا و خروج هوای مرطوب امری ضروری است. در واقع، پوشش نورگیر ساختمان با قابلیت تهویه هوا را می توان پنجره ای دانست که در سقف ساختمان شما نصب می شود.

 

۳. نورگیر لوله ­ای

این مدل در واقع شامل 3 جزء اصلی می شود. یک صفحه نورگیر نسبتاً کوچک که در بالای سقف ساختمان نصب می شود. یک لوله نسبتاً طویل که قابلیت انعکاس نور را به خوبی و با آن شدت از طریق خود جابجا می کند. و یک صفحه که در داخل ساختمان نصب می شود. در واقع، بخشی که بالای ساختمان است نور را دریافت کرده، لوله از طریق بازتاب های متعدد نور را به داخل ساختمان می رساند و صفحه داخل ساختمان نیز نقش یک نورگیر سقفی عادی را ایفا می کند. از پوشش نورگیر ساختمان لوله ای زمانی استفاده می شود که فضای کافی در پشت بام وجود نداشته باشد و یا برای نصب نورگیر سقفی محدودیت هایی داشته باشید.

 

ابعاد و اندازه پوشش نورگیر

پوشش نورگیر ساختمان هرمی در واقع در اشکال و مدل های مختلفی ساخته شده و استفاده می شوند. این نوع نورگیرها ممکن است بر اساس نیاز شما در اندازه های مختلفی ساخته شوند. از مدل هرمی عموماً برای روشن کردن فضاهای داخل لابی استفاده می شود. البته اگرچه تحت عنوان هرمی شناخته می شوند، ولی گاهاً تعداد زوایا در آن ها بیشتر بوده و حتی به 6 و یا 8 هم می رسد. در بعضی موارد هرکدام از این اضلاع ممکن است به شکل پنجره باشند و امکان باز شدن و تهویه هوا را نیز فراهم کنند. این نکته را نیز در نظر داشته باشید که به علت وجود اضلاع و زوایای متعدد، اگر پوشش نورگیر ساختمان هرمی به خوبی و با دقت نصب نشود،‌ امکان چکه آب در آن ها بیش از باقی مدل ها است.

این نوع پوشش  کارایی بسیار بالایی دارد و نور زیادی را وارد ساختمان شما خواهد کرد. نورگیرهای بشکه ای در واقع تمام فضای پشت بام و یا حدود 80 درصد اشغال خواهند کرد. از این مدل عموماً در مکان های تجاری و به صورت کلی غیرمسکونی استفاده می شود.

Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X