نورگیر حبابی یا شیشه ای
دو نوع از پر کاربردترین نوع پوشش سقف، نورگیر شیشه ای و نورگیر حبابی هستند. که هرکدام از این نورگیرها تفاواهایی دارند که در ادامه این مقاله از سایه روشن قصد داریم نورگیر حبابی و شیشه ای را با هم مقایسه کنیم و بدانیم که کدامیک بهتر است با ما همراه باشید.
نورگیر حبابی چیست؟
نورگیر حبابی سازهای مدرن برای استفاده حداکثری از نور می باشد. این سازه از دو قسمت حباب و پایه تشکیل شده است. شکل ظاهری سازه و جنس آن طوری است که فشار کمتری به سقف وارد می کند و از بار آن کاسته میشود. شگل گنبد مانند این سازه امکان استفاده از نور بیشتری را فراهم مینماید این نورگیرها از جدیدترین سبک طراحی سقف پاسیو و حیاط خلوت میباشند که طرفداران زیادی دارند. در اجرای این سقفهای نورگیر محدودیتی وجود ندارد و امکان ساخت اندازههای مختلف حباب نورگیر نیز وجود دارد. شکل گنبد مانند این سازه باعث استحکام بیشتر ورق پلکسی گلس به میشود. با توجه به اینکه ورق پلکسی گلس تنوع رنگی زیادی تولید میشود میتوان نورگیرهای حبابی رنگارنگ را روی ساختمان نصب کرد.
رنگی بودن حباب نورگیر ارتباطی با شفاف یا مات بودن آن ندارد و در همه پروژههای سقف حیاط خلوت میتوان از نورگیرهای رنگی حبابی هم استفاده نمود. درب بازشوی حباب با زاویه ۴۵ درجه باز میشود این درب به عایق بندی نورگیر حبابی آسیبی وارد نمیکند، به این ترتیب سقف حیاط خلوت در برابر سرما عایق بندی میشود و کارایی آن چندین برابر خواهد شد. واحدهای طبقه اول بیشترین درخواست را برای اجرای نورگیر سقف حیاط خلوت دارند. البته موارد استفاده از نورگیر حبابی بسار گستردهتر است. طراحی شکیل و کاربردی، امکان استفاده از رنگهای متنوع حبابها، وزن کم سازه، قیمت مناسب نورگیر سقفی، عایق بندی صوتی و حرارتی موجب محبوبیت بیشتر نورگیرهای حبابی شده است.
نورگیر شیشه ای چیست؟
نورگیرهای شیشهای برای انتقال نور به فضاهای داخلی مورد استفاده قرار میگیرند. در معماری بناهای سنتی، به ویژه ابنیه مذهبی، نور و روشنایی، جز جدا نشدنی و مفهومی معماری به شمار میرود. امروزه در ساختمان سازی، نیاز به نور پردازی منحصرا با استفاده از نور مصنوعی صورت میگیرد اما معماری بحث مفصلی را در زمینه ی روند بهره گیری از نور طبیعی به خود اختصاص داده است.
زاویه و نوع تابش نور، میتواند تاثیر چشمگیری در روح فضا داشته باشد و حتی به گونه ای سبب تغییر چهره یک مکان میشود از نکات مهمی که طراحان داخلی به آن توجه میکنند پیدا کردن راهی برای استفاده از نور طبیعی در فضا است نور طبیعی را علاوه بر پنجره میتواند از نورگیر های سقفی شیشه ای نیز تامین نمود. نورگیر شیشهای از جدیدترین المان ها در طراحی داخلی است. نورپردازی به جا و زیبا میتواند تاثیر بسزایی در جلوه دکوراسیون داخلی داشته باشد. بیشترین کاربرد نورگیرها در طراحی حیاط خلوت، پاسیو و سالنهای عمومی میباشد.
نورگیر شیشه ای یا نورگیر حبابی کدامیک؟
نورگیر شیشه ای و نورگیر حبابی تفاوتهایی دارندکه در این بخش قصد داریم برای شما شرح دهیم:
عایق
پلی کربناتها دارای ضریب انقال کمتری نسبت به شیشه میباشند، در نتیجه با استفاده از نورگیر های حبابی در آب و هوای گرم دمای کمتری به داخل انتقال داده میشود.
با استفاده از نورگیر های حبابی نور داخل پاسیو تا 3 برابر افزایش مییابد. تغییرات کوچکی در حباب ها باعث افزایش بهره وری آن ها میشود.بر اساس شرایط محیطی مختلف پلی کربنات ها مقاومت بیشتری دارد. در برف های شدید یا طوفان های فصلی. محدوده دمایی کاری آن ها بین منفی 50 درجه تا 140 درجه می باشد.
مقایسه نورگیر حبابی و شیشه ای از نظر وزن
یکی دیگر از مزایای خیلی مهمی که باعث استفاده خیلی بیشتر از نورگیر های پلی کربنات میشود وزن سبک این نورگیرها نسبت به نورگیرهای شیشه ای میباشد. این جنس از نورگیر ها حدودا یک سوم وزن نورگیر شیشه ای را دارا میباشند. برای استفاده در فضا های بزرگ نورگیر حبابی بهترین نورگیر میباشد.
انعطاف پذیری نورگیر حبابی نسبت به شیشه ای
در ساخت نورگیر های حبابی از پلی کربنات ها استفاده میشود که انعطاف پذیری زیادی دارند. در نتیجه شکستگی در این جنس به مراتب کمتر شیشه می باشد.
سازگاری
پلی کربنات ها شفاف میباشند. شفافیت نورگیر های حبابی مانند شیشه میباشند اما معایب شیشه را ندارند. نورگیر سقف پلی کربنات انعطاف پذیر نیز میباشد. محدودیت شکل دهی در این جنس از نورگیر ها وجود ندارد.
علاوه بر این اگر نیاز به سوراخکاری برای عبور سیم و یا غیره باشد به راحتی میتوان این نورگیر ها را سوراخ نمود.
مقایسه دوام نورگیر حبابی و شیشه ای
نورگیر های حبابی نیاز به تعویض یا تعمیر مرتب ندارند و معمولا طول عمر بالا یی دارند. آنها همچنین به مرور زمان نسبت به جنس های دیگر زرد رنگ نمیشوند و شفافیت خود را حفظ می کنند.