نورگیر پشت بام و مزایای استفاده از آن

نورگیر پشت بام چیست؟

یکی از بهترین فضاهایی که معمولا برای سازه‌ها در نظر گرفته می‌شود نورگیر پشت بام می‌باشد. این قسمت از ساختمان از گذشته تا به امروز در ساخت سازه‌ها در نظر گرفته می‌شد، نورگیر قسمت زیادی از نور طبیعی را در طی روز تامین می‌کرد. نورگیرها را در گذشته با پوشش‌های مختلفی از جنش شیشه می‌پوشاندند. استفاده از این متریال علاوه بر ایجاد امنیت بیشتر مانع از نفوذ آلودگی به داخل فضای منزل می‌شد.

نورگیر پشت بام چیست؟
نورگیر پشت‌بام چیست؟

اما این گونه پوشش‌ها باعث بروز آسیب‌های زیادی به افراد و اموال مالک سازه می‌شد. با کمترین باد و باران از نورگیرها رطوبت و گرد و غبار به داخل نفوذ می‌کرد و هر گونه باد شدید باعث شکستگی در شیشه‌ها و بروز خطرات زیاد برای ساکنان نیز می‌شد. اما امروزه این فضاها با متریال‌های مختلفی که در برابر عوامل طبیعی و محیطی از مقاومت بالایی نیز برخوردار می‌باشند پوشش داده می‌شود.

 

محل قرار گیری نورگیر پشت بام

نورگیر پشت‌بام در فضای منازل ویلایی در قسمت‌های مختلفی از آن قرار می‌گیرد. بعضی از نورگیرها در قسمت‌های قابل دیدتر از منازل می‌باشند. این گونه نورگیرها باید علاوه بر زیبایی نور طبیعی منزل را به شکل ویژه ای تامین کنند. به عنوان مثال قرار گرفتن نورگیر در فضای پذیرایی با پوشش‌های زیباتری اجرا می‌شود و قیمت نورگیر پشت بام در این فضا‌ها از قیمت این نورگیر در فضاها دیگر تفاوت دارد و از قیمت بالاتری برخوردار هستند.

 

ارتفاع نورگیر

ارتفاع نورگیرها تاثیر زیادی در ایجاد سایه دارد، هر چه ارتفاع نورگیر کمتر باشد ایجاد سایه بیشتر است اما فضای ایجاد شده کوچک تر و محیط مورد استفاده کمتر خواهد شد. در این گونه موارد باید توجه نمود که از نورگیر بعد از مسقف شدن به چه عنوان استفاده می‌شود.

ارتفاع نورگیر
ارتفاع نورگیر

در صورتی که قرار است از نورگیر به عنوان یک فضای مسکونی مانند اتاق استفاده شود بهتر است ارتفاع مورد نظر برای نورگیر کمتر از ۲٫۵ متر نباشد.

 

مزایای نورگیر پشت بام

از مهم ترین مزایای اجرای نورگیر پشت‌بام می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • تامین نور فضا از مزایای نورگیر پشت بام
  • فضایی برای زیبا سازی محیط و دکوراسیون داخلی منزل
  • جلوگیری از نفوذ گرد و خاک
  • مکانی برای ایجاد تهویه طبیعی محیط منزل
  • حفاظت در برابر باد و باران
  • فضایی برای ارتباط با طبیعت و محیط بیرون
  • صرفه جویی در هزینه‌های مربوط به تامین روشنایی محیط
  • امکان تهویه هوا از مزایای نورگیر پشت بام

 

نحوه اجرای نورگیر سقفی

پس از انتخاب نوع نورگیر پشت‌بام طراحی آن انجام می‌شود. آنچه که باید در اجرای نورگیر سقفی مدنظر قرار داد، تعیین مکان نورگیر و خالی گذاشتن محل آن در سقف می‌باشد. سپس برای اجرای آن در ابتدا، دورچینی انجام می‌شود. این عمل از نفوذ آب باران و برف جلوگیری می‌نماید. پس از آن قاب و فریم نورگیر اجرا می‌شود. در ادامه شیشه یا ورق‌های پلی کربنات را در ‌ های اجرا شده، نصب می‌کنند. در صورت انتخاب شیشه، بهتر است که به جای شیشه‌های معمولی، از شیشه‌های لمینت و سکوریت استفاده شود. آخرین مرحله از اجرای نورگیر سقفی، آب بندی سقف می‌باشد.

 

قیمت اجرای نورگیر پشت بام

مهم ترین عامل موثر بر هزینه اجرای نورگیر سقفی پشت‌بام نوع آن است. همان طور که می‌دانید نورگیرها در طرح و شکل‌های مختلفی قابل اجرا هستند و در نتیجه با توجه به سختی طراحی و پیاده سازی، هزینه اجرای آن‌ها متفاوت خواهد بود.

قیمت اجرای نورگیر پشت بام
قیمت اجرای نورگیر پشت بام

عامل دیگری که بر قیمت نورگیر پشت بام تاثیر دارد، جنس متریال مورد استفاده در عنوان نورگیر می‌باشد. بدین منظور می‌توان از متریالی همچون شیشه‌های دو جداره، دکوراتیو، ورق پلی کربنات و … استفاده نمود. همچنین نوع هر یک از این متریال‌ها نیز تعیین کننده قیمت تمام شده خواهد بود. به طور مثال، در صورت استفاده از شیشه برای اجرای نورگیر سقفی، نوع خود شیشه از نظر دو جداره یا تک جداره بودن، دکوراتیو بودن و … بر روی هزینه‌های تمام شده اجرای نورگیر سقفی موثر است. جنس متریال مصرفی برای ساخت فریم نورگیر پشت بام عامل دیگر موثر بر هزینه اجرای آن می‌باشد.

Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X