مزایای نورگیر پلی کربنات و استفاده از آنها در ساختمان چیست؟

نورگیر پلی کربنات

ورود نور طبیعی به فضای داخلی یک اولویت برای بسیاری از ساختمان‌ها است که در صرفه جویی برق و انرژی می‌تواند کمک به سزایی کند سقف های قدیمی شفاف اکثرا از شیشه و آهن ساخته شده اند که خطر بالقوه شکستن شیشه‌ها همیشه وجود دارد. امروزه با پیشرفته شدن صنعت معماری و ساختمان سازی از پلی کربنات به جای شیشه در بخش‌های مختلف ساختمان مانند نورگیر، پوشش سقف پاسیو، استخر و… استفاده می‌کنند. همپچنین از سقف نورگیر پلی کربنات برای سقف سوله نیز می‌توان استفاده نمود که مزایای زیادی دارند. در مورد نور گیر پلی کربنات میتوان گفت که این ورق های پوشش های نیمه شفاف و شفافی هستند که در حال حاضر از آن‌ها در جهت پوشاندن سقف حیاط های خلوت، گلخانه‌ها و … استفاده می‌شود.

نورگیر پلی کربنات
نورگیر پلی کربنات

از این نوع ورق‌ها در دو مدل قوسی یا شیبدار استفاده می‌شود که این دو مدل هیچگونه محدودیتی در فرم اجرای آن‌ها وجود نخواهد داشت. ورق های پلی کربنات به دلیل داشتن انواع متنوع و در اندازه های گوناگون کاربرد گسترده ای را در صنعت ساختمان به خصوص مصالحی که برای ایجاد نورگیر از آن‌ها استفاده می‌شود، فراهم کرده است. همچنین به دلیل داشتن تنوع رنگ در ورق های پلی کربنات می‌توان در ساخت نورگیر، پوشش سقف پاسیو و سقف استخر, پوشش سقف حیاط خلوت طرح های زیبایی را پیاده سازی نمود.

 

مزایای نورگیر پلی کربنات پارکینگ

استفاده از نورگیر پلی کربنات در نورگیرها مزایای زیادی دارد که برخی از آن‌ها را در زیر برای شما شرح خواهیم داد:

 

عایق حرارتی از مزایای نورگیر پلی کربنات

عایق حرارت بودن یکی دیگر از مزایای مهم ورق‌های پلی کربنات می‌باشد.این ورق‌ها جاذب خوبی برای نور خورشید هستند و در نتیجه به گرمایش فضا کمک می‌کنند. این ورق‌ها به ویژه در مناطق سرد، کمک می‌کند فضای داخلی زودتر گرم شود و هزینه های سوخت نیز کاهش یابد.

 

مقاومت نورگیر پلی کربنات در برابر ضربه و سایش

یکی از مزایای خیلی مهم نورگیر پلی کربنات مقاومت آن‌ها در برابر ضربه و سایش است. این ورق‌ها مقاومتی حدود دویست برابر شیشه با ضخامت یکسان دارند. انواع نورگیرهای پلی کربنات در مقابل هرگونه خش و سایش مقاومت زیادی دارند. همچنین این ورق ها نشکن بوده و دارای مقاومت بسیار بالایی هستند.

مقاومت نورگیر پلی کربنات در برابر ضربه و سایش
مقاومت نورگیر پلی کربنات در برابر ضربه و سایش

در ضخامت های بالا تر امکان شکستن این ورق به صفر خواهد رسید که این ویژگی سبب اطمینان خاطر شما در جهت خرید این محصول برای نور گیر ها یا سقف ها می باشد.

 

مقاومت نورگیر پلی کربنات در برابر اشعه ماوراء بنفش

اکثر نورگیر های پلی کربنات پوشش ضد اشعه ماوراء بنفش UV دارند که این متریال را در هرگونه اشعه مقاوم می‌کند. رنگ نورگیر پلی کربنات تحت شرایط جوی تغییر نمی‌کند و ثابت باقی می‌ماند. همچنین بعد از چند سال، نورگیرهای پلی کربنات همچنان شفاف باقی خواهند ماند.

 

انعطاف پذیری از مزایای نورگیر پلی کربنات

از دیگز مزایای مهم ورق‌های پلی کربنات انعطاف پذیری بالا می‌باشد. اگر در هر متر مربع نورگیر پلی کربنات هفتاد نیوتن بر میلی‌متر مربع نیرو وارد شود این ورق‌ها تغییر شکل پیدا می‌کنند. این مقاومت برای یک متریال ساختمانی بسیار مطلوب است.

انعطاف پذیری از مزایای نورگیر پلی کربنات
انعطاف پذیری از مزایای نورگیر پلی کربنات

ورق‌های پلی کربنات به دلیل داشتن خطوط درونی بین دو صفحه، دارای خاصیت قوس پذیری و تبدیل شدن به انواع منحی را خواهند داشت که این موضوع سبب تبدیل شدن آن به به گزینه ای مناسب در جهت ایده پردازی برای طراحان و معماران شده است.

 

خاصیت خود خاموشی نورگیر پلی کربنات

شاید برای شما جالب باشد که بدانید ورق‌های پلی کربنات دچار حریق نمی‌شود و در دمای بسیار بالا به آرامی ذوب می‌شود. این متریال حریق را گسترش نمی‌دهد و با تمام شدن حریق آرام آرام خاموش خواهد شد.

 

معایب نورگیر پلی کربنات

ورق پلی کربنات مانند هر ساخته دیگری دارای معایبی می‌باشد. علیرغم تمامی مزایای ذکر شده از ورق‌های پلی کربنات، یکی از بارزترین معایب آن را می‌توان به گرمایش بیش از حد فضای زیرین این ورق‌ها به خصوص در ماه‌های گرم سال اشاره کرد. در هنگام آتش سوزی اگرچه شعله‌ور نمی‌شود ولی دودزا هستند. با خصوصیات بسیاری که در این محصول وجود دارد، قیمت گران آن اجتناب ناپذیر است، چرا که قیمت ماده اولیه و بخصوص پوشش ضد اشعه ماوراء بنفش خود از ارقام قابل توجه در این امر است.

Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X