سایه روشن
  • نورگیر سقف سوله چیست و در چه مکان هایی استفاده می شود؟

    نورگیر سقف سوله چیست و در چه مکان هایی استفاده می شود؟
    0 29

    نورگیر چیست و از چه چیزی ساخته شده؟

    امروزه ثابت شده که روشنایی استاندارد محیط، بازدهی کار را بالا می‌برد از این رو تامین صحیح روشنایی، مسئله ای بسیار مهم در سازمان ها است که باید مورد توجه مدیران قرار گیرد. نورگیر به قسمتی از محیط و ساختار یک ساختمان یا یک سازه گفته می‌شود که به منظور تهویه هوا و یا هدایت و ایجاد روشنایی در آن محیط از آن استفاده می‌شود. در این مطلب از سایت سایه روشن به توصیف نورگیر سقف سوله می‌پردازیم.

     

    نورگیرسقف ساختمان

    نورگیرسقف ساختمان

    جنس نورگیرها معمولا از شیشه هستند تا بتوانند نور را به خوبی منعکس کرده و همچنین مانعی برای ورود نور نباشد و بتواند انعکاس نور در ساختمان را افزایش دهد.

    در انواع معماری های سنتی و مدرن و برای طراحی کردن دکوراسیون منزل و همچنین در انواع ساختمان ها از جمله ساختمان های اداری و تجاری، استفاده کردن از نورهای طبیعی یک عامل بسیار مهم و حیاتی می‌باشد و از گذشته تا به امروز، بسیار حائز اهمیت بوده و می‌باشد. افراد می‌توانند با بهره گیری از نورهای طبیعی، از خواص بسیار آن استفاده نمایند و به دلیل داشتن همین خواص است که نورگیرها، از اهمیت فراوانی برخوردار می‌باشند. با ما در سایه روشن همراه باشید تا در مورد نورگیرهای مختلف سوله و ویژگی های هر یک از آنها، توضیحاتی را برای شما بیان نماییم.

     

    تاریخچه نورگیرها

    از گذشته تا به امروز، یکی از مهمترین روش هایی که از آن برای وجود نور در خانه ها و ساختمان ها استفاده شده است، بهره گیری از انواع نورگیرهای مختلف می‌باشد. تاریخچه بهره گیری از نورگیرها به دوره باستان و تمدن های دوران اولیه تاریخ روم و مصر باز می‌گردد.

    در معماری های دوران گذشته کشور ایران، از یک روش منحصر به فرد از نورگیرها استفاده شده است. اگر بخواهیم به طور خلاصه در مورد تاریخچه استفاده از نورگیرها بگوییم، باید گفت نورگیرها در ابتدا توسط تمدن باستان مصر و توسط فرمانروایان آنجا استفاده می‌شد. نمونه این استفاده را می‌توان در کاخ نوسوس مربوط به اقریطس در جزیره کرت مشاهده کرد. همچنین نمونه‌هایی از نورگیر از زمان‌های قدیم به جا مانده که توسط رومی‌ها ساخته شده‌اند.

    تاریخچه نورگیر ساختمان ها

    تاریخچه نورگیر ساختمان ها

    نورگیرهای دوران باستان، به شکل پنجره های سقفی بودند و همان نورگیر سقفی محسوب می‌شدند و به همین سبب برای تهویه هوا و منتقل کردن نور، به میزان زیادی مناسب بودند که این نورگیرها به گونه ای بوده اند که یک بخش و یا تمام سقف را در بر می‌گرفتند تا بتوانند به بهترین شکل ممکن، نور رسانی را به درون ساختمان انجام دهند.

    به جهت آنکه این نورگیرها بخش زیاد و یا تمام سقف را اشغال می کردند، میزان مقاومت و عایق بودن آنها از اهمیت فراوانی برخوردار بوده است و در آن زمان به آن توجه بسیاری شده است. یکی از نیازهای اساسی تمامی انسان ها، نیاز به نور طبیعی می‌باشد که در روحیه انسان ها و سلامتی جسمی افراد، تاثیر بسیار زیادی می‌گذارد.

    آشنایی با سازه صنعتی سوله

    سوله یک سازه بسیار بزرگ است که معمولا کاربرد صنعتی دارد و تفاوت بسیاری با سازه های دیگر دارد و مدل ساخت آن با دیگر سازه ها تفاوت می‌کند. این سازه با یک سطح شیبدار مسقف شده است. سوله ها معمولا کاربردهای فراوانی دارند. از سوله ها معمولا به عنوان مرغداری، انباری، سالن ورزشی، تعمیرگاه، فروشگاه، گلخانه و مکان های دیگری که به فضای بزرگ نیاز دارند، استفاده می‌شود.

    آشنایی با سازه صنعتی سوله

    آشنایی با سازه صنعتی سوله

    در ساخت سوله ها به دلیل اندازه بزرگ آن، به جای پروفیل های معمولی از تیر ورق استفاده می‌شود. کار ساخت و طراحی سوله یک کار تخصصی است و نیاز به دانش دارد و باید طرح و طرز ساخت آن زیر نظر مهندسین مجرب انجام گیرد، چرا که اگر یک سوله به درستی ساخته نشود ممکن است سبب وقوع حادثه گردد. سوله ها دارای دو پوشش برای سقف و بدنه هستند که حتما باید دارای نورگیر سقفی باشند تا نور کافی به فضای بزرگ سوله برسانند.

     

    ویژگی‌های سوله ها

    به دلیل کاربرد های فروانی که سوله ها در صنعت دارند، هنگام طراحی، اندازه ی آن ها با سازه های دیگر متفاوت می‌باشد، به عنوان مثال شکل قاب ها در این سازه ها به گونه ای است که با دیگر سازه ها در صنعت فرق می‌کند و آن ها را به صورت شیبدار می‌سازند. در این سازه ها نسبت به سازه های دیگر، دهانه ها بزرگتر می باشند. در اجرای این سازه ها نمی‌توان از پروفیل های موجود در بازار استفاده کرد، بنابراین در این حالت، باید اقدام به طراحی آن کرد که به آن، تیر ورق می‌گویند.

     

    سقف سوله ها

    یکی از مشکلاتی که در سوله ها وجود دارد عدم وجود نور کافی است که برای تعمین این نور وروشنایی مجبور می‌شویم از وسایل روشنایی زیادی استفاده کنیم که خود هزینه های قابل توجهی را ایجاد می‌کند.

     

    سقف سوله

    سقف سوله

    نورگیر سقف سوله، یک پوشش سقفی پنجره مانند می‌باشد که نور طبیعی بیرون سوله را به داخل آن منتقل می‌کند و باعث روشنایی داخل سوله می‌گردد. نورگیر سقف سوله انواع مختلفی دارد که با توجه به سلیقه و نوع کاربرد سوله در سقف آنها نصب می‌شود. هزینه و قیمت نصب نورگیر سوله به اندازه سوله، نوع و مدل آنها بستگی دارد. نورگیر سقف سوله می‌تواند با روشن کردن فضای داخل سوله موجب صرفه جویی در مصرف انرژی برق گردد.

     

    نورگیر سقف سوله

    نورگیر سقف سوله ها را امروزه بر اساس محاسبات ریاضی به صورت شیبدار طراحی می‌کنند.

     

    نورگیر سقف سوله

    نورگیر سقف سوله

    در هنگام ساختن سوله ها از سازه فلزی استفاده می‌کنند. این سازه در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و آن را در کارخانجات، فروشگاه های بزرگ، سالن ها، انبار ها، مرغداری ها، تعمیرگاه ها و غیره برای مصارف گوناگون به کار می‌برند. در پروفیل های سوله به دلیل بزرگی ابعاد ستون ها و…

     

    یک نورگیر سوله چه ویژگی هایی دارد؟

    از ویژگی های نورگیرها می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

    شفاف بودن، این ویژگی از اصلی ترین ویژگی‌‌‌‌های نورگیرها است که برای عبور نور از نورگیر و روشنایی محیط وجود دارد.

    محکم بودن، یکی از مهمترین مورد ها این است که تمام نورگیرهای اماکن مسکونی باید ویژگی محکم بودن را داشته باشند.

    عایق بودن، در کنار اینکه نورگیرها می‌توانند برای هدایت نور و تهویه هوا استفاده شوند، به منظور جلوگیری از اتلاف انرژی به صورت عایق و دوجداره نیز ساخته می‌شوند.

     

    انواع نورگیرها

    نورگیرها دارای انواع مختلفی می‌باشند. از جمله انواع این نورگیرها می‌توان به مدل هرمی، پلیمری محدب، طاقی و اختصاصی اشاره نمود. هر یک از نورگیرهای نام برده شده، دارای ویژگی ایجاد کننده نور طبیعی می‌باشد و سبب بهره گیری کمتر از نورهای الکتریکی و مصنوعی می‌شوند.

     

     

    انواع پوشش نورگیر سقف سوله ها

    از انواع نورگیرهای سقف سوله می‌توان به نورگیر شیشه ای، نورگیر پلی کربناتی و نورگیر حبابی می‌توان نام برد.

    نورگیرهای شیشه ای، دارای چارچوب آهنی و آلومینیومی هستند تقریبا در سوله ها منسوخ شده است و دیگر استفاده چندانی ندارد.

    نورگیرهای پلی کربناتی، معمولا ضد حریق هستند، ضربه گیر می‌باشند و می‌توانند مقاومت بالایی از خود در برابر ضربه نشان دهند. شکنندگی آنها از شیشه کمتر است و در صورت شکسته شدن خاصیت برندگی ندارد.

    نورگیرهای حبابی، معمولا جلوه زیبا و رنگ های متنوع دارند. دارای مقاومت بالایی هستند و در برابر عوامل طبیعی مانند باد، باران مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهند.

    نورگیر سقف سوله

    نورگیر سقف سوله

    از بین انواع نورگیرها، استفاده از نورگیر شیشه ای در سوله ها، به دلیل شکنندگی و مقاومت کمتر تقریبا کنار گذاشته شده است و نورگیر حبابی نیز بیشتر در سوله هایی که کاربردهایی مثل فروشگاه، نمایشگاه، گلخانه، اماکن عمومی دارند، استفاده می‌شود.

     

    کاربرد و مزایای استفاده از نورگیر سقف سوله

     مهمترین کاربرد نورگیرها می تواند در هدایت و عبور نور خورشید برای ایجاد روشنایی در فضای داخلی و تهویه هوا باشد. امروزه نورگیرهای سقفی کاربردهای دیگر نیز دارند که در اماکن مسکونی عمومی و خصوصی نیز بکار می روند.

    زیبایی را می‎توان از کاربرد نورگیر سقفی دانست. اگر به آثار قدیمی نگاهی بیندازید، متوجه می‎شوید که در زمان گذشته به خصوص در سبک معماری قدیم رومی می‌توانید این کاربرد را به وضوح مشاهده نمایید. وجود نورگیرهای سقفی در کاخ ها، زیارتگاه ها و کلیساها را می‌توان نمونه هایی از کاربرد نورگیر سقفی برای زیباتر کردن محیط دانست.

    از دیگر کاربرد نورگیر سقفی می‌توان به مصرف بهینه انرژی اشاره نمود. با استفاده از نورگیرهای سقفی، می‌توانید علاوه بر استفاده از نور خورشید، از گرمای آن نیز استفاده کنید. باز و بسته کردن نورگیر برای رفع هوای مرطوب و ورود هوای تازه نیز می‌تواند از کاربردهای دیگر استفاده از نورگیر سقفی باشد.

    نورگیر فضای ساختمان

    نورگیر فضای ساختمان

    از کاربردهای دیگر نورگیر می‌توان به دسترسی و تماشای مناظر بیرونی نیز اشاره کرد. از آنجایی که در ابتدا گفتیم، غالب نورگیرها از جنس شیشه هستند و می‌توانند نور را به فضای درونی هدایت کنند.همین کاربرد را می‌توان در ساختمان ها و اماکن مجلل و عمومی مشاهده نمود که برای زیبایی فضای درونی و ساختمان به کار گرفته می‌شود.

    امروزه مهندسان می‌توانند با طراحی نقشه های معماری ساختمان ها، جایگذاری و استفاده بهینه از نورگیرهای سقفی، مصرف انرژی را تا 80 درصد کاهش دهند. همچنین مهندسان می‌توانند با بکارگیری نورگیرهای سقفی، بخش هایی از محیط خانه را برجسته تر نمایند و این می‌تواند از کاربرد نورگیر سقفی در بخش زیبایی فضای داخلی باشد.

     

    استفاده از نورگیر سوله و نکات آن

    طبق تحقیقات انجام شده، نظر روانشناسان و جامعه شناسان جهان این است که استفاده از نورگیر در تمامی خانه ها و ساختمان های ساخته شده در شهرها مورد نیاز و کم نور، یک امر بسیار ضروری و مهم می باشد و تاثیر بسیار زیادی در روحیه انسان ها می‌گذارد و مانع از ایجاد احساس بد و ناخوشایند و گاها ایجاد افسردگی در درون افراد می‌گردد.

    استفاده از نورگیرها و نکات آن

    استفاده از نورگیرها و نکات آن

    این موضوع آنقدر مهم و حائز اهمیت است که امروزه اکثریت کشورها به این نتیجه رسیده اند که با افزایش ساخت ساختمان های دارای نورگیر می‌توان به میزان زیادی از خشونت موجود در درون مردم کم کرد و به آنها آرامش لازم را داده و به بهترین شکل ممکن، از نورگیرها استفاده نمود. نورگیر سقف یکی از بهترین انواع نورگیرها برای ساختمان های مختلف می‌باشد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *